Keskiaikamies ja muinaiskorut Birckalan käsityömarkkinoilla

Keskiaikamies, luuseppä Jukka Hynninen esittelee suunnittelemiaan ja valmistamiaan muinaiskoruja Museokeskus Vapriikissa la 9.3 ja su 10.3.2019 klo 10 – 18.
 

Muinaiskorujen lisäksi esillä on myös muita historia-aiheisia koruja. Koruissa historiaa lähestytään kuvasymbolien avulla. Ristiretkellä tarkoitetaan yleensä keskiaikaista uskonnollista sotaretkeä, mutta Hynnisen mukaan se voi olla mikä tahansa matka ennalta kokemattomaan.

Tyypillisin keskiaikasymboli on risti. Yksi sellainen löytyy Sastamalan Pyhän Marian Kirkosta. Pala alkuperäistä seinää on irrotettu ja sijoitettu seinälle lähelle saarnatuolia. Luuseppä Hynnisen valmistama Mariankoru on jäljitelmä tuosta seinäpiirroksesta.

Jukka Hynninen esittelee korujaan näyttävässä keskiaikaisessa asussa Bengt Lydekenpoikana eli Vouti Penttinä. Luusepän arkiasu on huomattavasti vaatimattomampi.

Birckalan käsityömarkkinat ovat osa “Birckalassa vuonna 1017”-näyttelyä, jossa viikinki- ja keskiajan käsityöläiset esittäytyvät tuotteineen. Markkinoille vapaa pääsy. Tule tutustumaan keskiaikamieheen ja hänen koruihinsa Museokeskus Vapriikkiin Tampellan alueelle, Alaverstaanraitti 5, Tampere.