Sieniveitsi Oulu (limited edition)

59,00  Sis.Alv 24%

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

Tuotetunnus (SKU): OULU1971 Osasto:

Kuvaus

Veitsen kahva ja teräsuojus ovat kasvihartsilla kyllästettyä, Oulun satamasta 2007 kaivettua 350-vanhaa hirttä. Hongat on kaadettu tutkimusten mukaan 1600-luvun puolivälissä. Ne upotettiin sataman tukirakenteisiin ja ovat siitä asti olleet satamarakenteissa.Veitsen puuosat ovat siis Oulu-aiheinen harvinaisuus. Niiden päällä ovat kulkeneet tervatyöläiset, porvaristo, puosut, kapteenit ja onnenonkijat.

Hirret, jota oli pari rekkalastia, kulkeutuivat sisustajille, soitinrakentajille ja moniin muihin kohteisiin. Ylöjärven Puu jatkojalosti koko hirsimäärän laudoiksi ja lankuiksi. Materiaali myytiin parissa viikossa lopuun. Aiheesta kirjoiteltiin artikkeleita mm. Aamulehteen (25.11.2018) ja Kalevaan (11.12.2018).

Yksilöllistä käsityötä. Hartsikäsittelyn ansiosta puuosat ovat hygieenisiä ja kosteudenkestäviä puun tunnun kärsimättä. Hartsikäsittely tuo  esiin puun luonnolliset värikuviot. Terä ruostumatonta 0.7 mm jousiterästä. Helat poronsarvea ja nahkaa. Puhdistusharja värjättyä hevosen häntäjouhta. Nyörit poron sisnaa, stoppari poronsarvea. Nyöri mahdollistaa veitsen kiinnityksen ranteeseen tai sienikoriin. Mitat: Kokonaispituus 22 – 24 cm Terä 6.5 cm Kahva heloineen 12 cm Puhdistusharja 3 cm.